Barer i Oslo

Restauranten som har fått kult-status

Midt i Oslo-gryta finner man den relativt nyoppstartede restauranten Topphem.Topphem ligger sentralt plassert på Solli-plass og har siden oppstarten blitt enormt populær og sakte men sikkert opparbeidet seg en kultliknende status.

Det som er kult og hipt med Toppheim er at man finner den originale blandingen av egen cocktailbar og restaurant i en finstemt miks. Det er rett og slett noe helt spesielt med restauranten på Solli Plass, en helt udiskutabel god atmosfære og en energi som forsterkes av de smilende og småløpende servitørene som absolutt gjør sitt til at man føler seg hjemme på Toppheim. Med lekkert og rustikt interiør som minner mest om elegante og sofistikerte restauranter i Frankrike og derfor er dette en restaurant der man pynter seg flott før man kommer innom sammen med gode venner eller for en helaften sammen med kjæresten sin. I denne storstuen så serveres det skandinavisk mat og stilige småretter for en billig penge. På Toppheim er mottoet ærlig og bærekraftig mat som er kortreist og kommer fra gårdene som ligger i umiddelbar nærhet i tilknytning til hovedstaden. På denne restauranten serveres det både retter som er beregnet for å deles med flere og man finner også de klassiske hovedrettene med sjømat i fokus.

Noen av de middagsrettene som det går aller mest av er blant annet kyllinglår med gresskar og klassiske fiskeretter som skrei og purre smakssatt med krydder og urter som bergamott og pepper.

Om man skal dele på middagsrettene og går for delingsretter sammen med andre så anbefaler kjøkkenet her at man velger seg iallfall 3 retter eller flere, alt ettersom hvor sulten man er når man kommer hit og hvor mye man klarer å spise. Delingsrettene utfyller hverandre på en veldig god måte og smakene komplementerer hverandre. Man skal føle seg velkommen på Toppheim uansett om man har med seg småbarnsfamilien sin,er student med slunken lommebok eller har en god og fast jobb.Man har også enda flere muligheter i forhold til middagsretter og om man ønsker det så kan man bestille en «Skrovmål» som er en klassisk 5-retters meny der man vil få ulike middagsretter som kjøkkenet anbefaler den dagen og det i veldig rause porsjoner.Denne 5-retters menyen vil passe utmerket for å feire livets små og store hendelser med noe godt i glasset til.Har man nettopp kjøpt seg et nytt hus eller skal feire rund dag eller muligens har fått ny jobb så er det perfekt å kunne samle vennegjengen for en deilig helaften på Toppheim.Det er også lekende lett å ta seg til sentrum til fots siden Toppheim ligger så sentralt til i Oslo og da har man alle fasiliteter i nærheten og alt det som man måtte behøve av ting og tang.Toppheim er plassen og stedet å komme til uansett og denne nykommeren vil man nok høre mye om fremover i tiden som kommer.