Guide til restauranter

Barilla pasta – 130 år med italiensk lidenskap

Vi skal helt tilbake til 1877 da en mann kalt Pietro Barilla startet sitt første pasta- og konditori i den italienske byen Parman. Nå, i dag og etter 4 generasjoner senere, har Barilla vokst seg til å bli den ledende italienske matprodusenten.

Barilla er også på verdensbasis den største produsenten innenfor pastaproduksjon. Det er ikke rart at italienerne føler seg stolte av dette med tanke på at deres Barilla pasta er å finne i mer enn hundre land spredt over hele verden. I stedet for å bruke massevis av penger på dyre restauranter kan du enkelt lage Barilla pasta hjemme hos deg selv og invitere familie og venner på et herlig måltid. Spesielt i disse koronatider er jo mange restauranter stengt ned og da kan det være deilig å likevel ha muligheten til å oppleve noe kulinarisk.

Barilla – ekte italiensk pasta i særklasse

Hvis du ønsker å lage en middag med stil er det barilla pasta med tilhørende saus som gjelder. I denne artikkelen skal vi gi deg oppskriften på hvordan du lager ekte Barilla pasta da det ikke er alle av oss som har råd til å spise på dyre restauranter så heng med oss videre.

Hvordan lage Barilla pasta

Det du trenger av ingredienser er:

For pensling av pastaen bruker du Extra virgen olivenolje

2 dl høvlet parmesanost

Barilla farfalle (400 g)

En bunt med frisk asparges

Skjær en parmesanskinke i syltynne biter (200 g)

Pinjekjerner (1 dl)

Eddik (Balsamico)

Salt

Pepper

Til dekorasjon bruker du fiken

Så kommer fremgangsmåten

1. Begynn med å kutte av et par cm av stilkene på aspargesen og deretter krydrer du aspargesen med litt salt.

2. Deretter steker du aspargesen litt på svak varme slik at den mykner opp.

3. Legg så pinjekjernene på en stekepanne som er helt tørr og ikke for varm og steker dem til de blir gyldne.

4. Mens dette pågår koker du opp en panne med vann og tilsetter salt. For en liter vann bruker du ca. 7 gram salt.

5. Kok så opp pastaen etter pakkeanvisningen.

6. Deretter er det klart for servering. Da anretter du pasta, skinke og asparges samt pinjekjerner på en dyp tallerken og dekorerer med fiken.

7. Legg på skiver av parmesanen og mye pepper samt en liten dasj med balsamicoeddik og revet parmesanost.

8. Retten er så klar til servering.

Barilla åpner opp ny fabrikk i Rubbiano

Til ære for sin lange historie fylt med tradisjoner og verdier i trofast tjeneste, har Barilla-familien nå bestemt seg for igjen å ta sikte på å investere i det italienske markedet. De ønsker nemlig å være en bidragsyter til deres eget land, Italia, og samtidig søke etter nye markeder i utlandet for eksport av en lang rekke ulike produkter fra Italia.