Guide til restauranter

Mange restauranter sliter for tiden

Dessverre er det slik at mange restauranter sliter for tiden, og spesielt restauranter i Oslo har det vanskelig. Det er selvsagt korona-restriksjonene som har skylden for dette, noe som betyr at restauranter har fått større utgifter, samtidig som de har færre gjester og kortere åpningstider. Nå er det ikke lenge siden reglene ble strammet ytterligere inn, noe mange restauranter reagerer på. Det er liten tvil om at de har en utfordrende tid foran seg.

Lettelser andre steder i landet

Heldigvis har restauranter andre steder i landet det litt lettere nå, det gjelder også barer som kun serverer alkohol. Regjeringen har nettopp lettet på restriksjonene, men som nevnt gjelder dette altså ikke Oslo – hvor man ikke har lov til å servere alkohol etter midnatt.

Av den grunn har det blitt flere hjemmefester, men her er det økende smitte – det kan derfor heller lønne seg å ta turen hjem når utstedet stenger. Har du fortsatt lyst til å høre på festmusikk, kan du sette inn et par airpods og sette på yndlingslåten din på vei hjem. Uansett hva du liker å høre på, om det er rolig jazz eller låt du virkelig kan danse til, finnes det sjelden noe bedre enn å avslutte kvelden med virkelig god musikk på ørene. Med airpods er du også fri til danse så mye du vil, da du slipper å tenke på den plagsomme ledningen.

Hvor bør du spise?

Dersom du først skal ut og spise, er det noen fantastiske

nye restauranter som har åpnet i Oslo den siste tiden.

Et av spisestedene du virkelig bør prøve er it-restauranten The Vandelay, dette er en ny restaurant fra gjengen bak Maaemo – og dette stedet har fått toppscore fra alle anmeldere. Du finner denne restauranten i den nye bydelen Oslobukta, hvor du også kan kjøpe doughnuts fra populære Talormade eller en mandelbolle fra klassikeren Godt Brød.