Guide til restauranter

Starte egen restaurant / bar

I denne artikkelen skal vi raskt se over hva vi kan gjøre for å starte opp vår egen restaurant eller bar. Det første vi må forstå er selvsagt at dette ikke er en enkel prosess. Det er faktisk slik at de fleste bedrifter ikke overlever denne oppstartsperioden som varer i fem år fra bedriften har blitt startet opp. Hva kan vi gjøre for å sørge for at vår bedrift overlever dette? VI ser for oss en restaurant, men tipsene kan overføres til en bar og noen andre bedrifter også.

Økonomisk tankegang

Det første vi skal begynne å forstå er at penger er blodet som holder bedriften vår i live. Kontantstrømmen er hjerterytmen vår og den må være så stabil som mulig for at vi skal klare å stabilisere oss. Dette er også det vi først og fremst er ute etter; stabilitet. I denne perioden trenger vi ikke å tenke på annet enn å overleve og sette beina i bakken. For å klare dette så er vi helt nødt til å tenke økonomisk på problemene våre. Det kan for eksempel hende at du har en fantastisk ide når det gjelds hvor du skal starte opp, og hva dere skal servere og så videre, men dersom dette ikke er oppnåelig med tanke på hvor mye egenkapital du har til rådighet så kan dette være ekstremt vanskelig å oppnå i det lange løp.

Bare fordi at du kan åpne en restaurant eller en bar i dag, så betyr det altså ikke at du kan holde den gående i mange år fremover. La oss se på de viktigste tingene, men alltid ha i bakhodet at vi må spare så mye av pengene våre til uforutsette utgifter i fremtiden.

Lokasjon, arbeidskraft, råvarer

Det som vi kommer til å bruke mest penger på er husleie, eller kjøp lokaler. Vi skal ikke snakke om hvor mye det koster å starte opp selskapet på egen hånd, da dette er penger du gjerne kan få dekt eller spare opp til på egen hånd. Selve depositum på husleie kan derimot koste mellom 75.000-100.000, og dette er bare et anslag fordi det spørs jo selvsagt hvor du skal sette opp baren din.

Det andre som kommer til å koste deg en god del penger er lønninger til de ansatte. Det kan også gå litt penger til å teste dem ut på forskjellige måter og en god medarbeiderundersøkelse kan være med på å gi deg et bedre bilde over hva det er dine ansatte faktisk driver med.

Når vi driver med restaurant eller bar så er det også veldig viktig at vi enten skaffer ferdigprodukter eller råvarer som vi selv produserer mat og drikke med. Husk at kundene dine er oksygenet du puster inn, så velg deg en kundegruppe som du tror du kan gjøre fornøyd!