Guide til restauranter

Stamkundenes favoritt på Alexander Kiellands plass

Et fast sted på hjørnet er en kjærkommen plass for alle som er glad i byen sin. Det er et sted hvor stamkunder kan føle seg hjemme, og hvor servitørene kjenner deg igjen når du kommer inn døra. Oslo trenger nye steder som tilbyr spennende konsepter, men vi kan ikke leve uten det faste stedet på hjørnet hvor vi skaper tradisjoner med vennene våre. På en slapp søndag kan man stikke på hjørnet for å snakke sammen om helga og uka som kommer.

Hjemmekoselig

The Kasbah på Alexander Kiellands Plass er et sånt sted. Når man ser restauranten utenfra kjenner man med en gang vibber av et samlingssted for de lokale. Lappene på døra forteller om quiz på onsdager og ukens dessert. Når man kommer inn ser man personlige dekorasjoner og bokhyller, som om man kommer inn i noens stue. I første etasje finner man en sittegruppe med to sofaer i hver sin farge, og går man opp tre trappetrinn finner man en større spisestue med bøker i vinduskarmene. Interiøret er med andre ord veldig sjarmerende.

Variert meny

The Kasbah er en restaurant og bar, og menyen består av herlig mat fra Midtøsten og Hellas. På den dobbeltsidige menyen finner man frokost, lunsj, middag og dessert. Snur man menyen finner man mange små retter kalt meze som kan sammenlignes med spansk tapas. Man setter sammen 2, 3 eller 4 småretter per person, og er et egnet valg hvis man vil smake på litt av alt. Kjøttetere, vegetarianere og veganere kan finne forrett, middag og dessert. Også glutenallergikere blir tatt hensyn til på The Kasbah, selv om utvalget naturligvis blir noe begrenset. Hvis man er allergiker eller har andre type helseproblemer som kan komme uventet, slik alvorlige allergier og Astma, bør man alltid være forberedt når man går ut på serveringssteder.

Langt unna fast food

Maten fra Midtøsten har fått et ufortjent rykte på seg for å være usunn, rask gatemat. Det motbeviser The Kasbah langt på vei, ved å servere fersk hummus, salater med dressing av sesamfrø, varmende supper og myntete med honning. I Kingos gate 1B spiser man seg god og mett på en variasjon av smaker og næringsstoffer. Selv de krydra pølsene (merguez) er laget av magert, men saftig lammekjøtt. På en separat meny finner vi drikken. Man kan velge blant annet rødvin fra en norsk vingård i Chile, og tørr og frisk riesling fra Tyskland.

Ta en tur innom stedet som er kjent for å servere Oslos beste falafel på en lat søndag, eller kom på lillelørdag for å delta i quizen. Hvis du finner en bok i hylla som du vil ta med deg hjem, kan du bytte den med en bok du tar med. God mat, god øl, bokbytte, quiz og en avslappet stemning gjør at The Kasbah nesten er definisjonen på et stamsted i Oslo.