Guide til restauranter

Slik tar du fine bilder når du spiser ute

Mange lurer på hvordan man skal ta fine bilder til Instagram, og spesielt det å ta bilder på kafé og restaurant er noe mange synes er vanskelig. Men fortvil ikke, her skal vi gi deg noen gode tips på veien!

Og husk, du kan selvsagt printe ut de fineste bildene dine, og sette de sammen i fotoalbum fra bga fotobutikk, det gjelder både når du tar bilder med mobilen eller med et profesjonelt kamera. Du kan også lage en såkalt «coffee table book» med bildene dine, og det er en perfekt gave til jul eller bursdag.

Tips 1: på kafé

Å ta bilder på kafé handler om mer enn bilder av kaffekopper, det har for eksempel blitt veldig populært med brunsj de siste årene. Fordelen med brunsj er at det ofte består av mange elementer, og flere forskjellige farger. Når du skal ta bilder av brunsjen din bør du ta bildet ovenfra, og du må også passe på at du får nok lys i bildet, men siden bildene blir tatt på dagtid så er dette sjeldent et stort problem.

Tips 2: på restaurant

Kanskje du skal ut å spise på en av hovedstadens heteste restauranter og har lyst til å fange måltidet med like fantastiske bilder? Hovedutfordringen her blir godt lys, spesielt hvis du skal spise ute på kvelden. Da bør du ha et godt speilreflekskamera eller en nyere mobil med nattmodus-funksjon på kameraet.