Guide til restauranter

Bergens restauranter

Utelivet i Bergen er fantastisk. Ikke minst er det rikt på restauranter og barer. Du kan finne absolutt alt du kan ønske deg innen uteliv. Har du ikke vært på byen i Bergen før så kan det anbefales!

Restauranter

Det er vanskelig å finne gode sushirestauranter. Det skal smake godt samtidig som det er kvalitetsbevisst.

Sumo restaurant i Bergen tilbyr kvalitetsbevisst asiatisk mat, inkludert sushi. Restauranten ligger komfortabelt til i sentrum av byen. Lokalet er stilig og moderne og du får en luksuriøs følelse. De har noe for enhver smak; forretter, Poké bowls, Bao buns, varme hovedretter, Sumo deluxe maki, Dirty maki, Maki, Deluxe-kombinasjoner, Sushi-kombinasjoner, Nigiri og Sashimi.

Restaurant Maharaja er en eksklusiv og god restaurant. Er du på jakt etter god internasjonal mat i hjertet av Bergen bør du prøve denne restauranten. Lokalet er eksklusivt og den indiske maten er fortryllende. De byr på lunsjretter, forretter, indian street food, hovedretter, kokkens utvalg, tradisjonelle retter og sjømat. De har et bra utvalg av drikke.

Ønsker du å besøke det ypperste av restauranter i Bergen bør du besøke Michelinrestauranten Lysverket. På menyen finner du blant annet; «Akkar fra Sirevåg, potetdumplings med svart pepper og søl», «Kalvetartar med østers, teppeskjell, dill og pepperrot», «Pannestekt brosme, skorsonnerot, spinat og Bergens Fiskesaus» og «Kebab med pepperrotrømme og lakserogn».

Det ble ikke en ny Michelinstjerne til Bergen i kåringen for 2019. Det var heller ingen som mistet stjernen sin, men 3 restauranter var med i konkurransen; Lysverket, Colonialen og Bare vestland. Trondheim fikk imidlertid 2 Michelinstjerner for første gang; Credo og Fagn. Michelinguiden er et fransk fenomen og er egentlig etablert av en dekkprodusent. Den oppstod på 1900-talet da den fulgte med dem som kjøpte bil. Den inneholdt informasjon om hvor man kan skifte dekk, fylle bensin og finne overnatting/sted å spise. I guiden gis restaurantene stjerner etter kvalitet.

Barer

Det er viktig å se bra ut når man skal på byen og hos Gents får du et bra utvalg av parfyme, barberkniv og barbering. Bergen er gøy og skal du ut og kose deg bør du prøve en av disse barene:

Et klassisk utested i Bergen er Zachariasbryggen. Der har du et konsept med flere forskjellige barer og lokaler i ett og samme bygg, og utvalget av drikke og musikk er bra. Du har Game – sports bar, Taket nightclub, Taket roofgarden 4. etg., Wave fun pub, Jack’s country saloon, Flying dutchman og Pianobar. Du har også flere populære barer langs bryggen.

Jacob Aall ligger i øverste etasje på Xhibition og ruver over sentrum. Dette er eksklusivt og stilig. Du får en eksklusiv aften i moderne omgivelser og godt utvalg og god service.

Søker du et litt mer røffere miljø bør du besøke Garage. De har et musikkmiljø for de spesielt interesserte og har god service.