Smalhans betyr opprinnelig og fra gammelt av noen som har brukt for mye penger og nå må leve på et meget enkelt budsjett en periode.Smalhans finner man på St.Hanshaugen og man kan trygt si at dette absolutt er et av hovedstadens aller beste områder med alt som hører med.
Her skal man finne god og kvalitetsbevisst norsk husmannskost som er tilberedt på en meget avslappet og uformell måte og restauranten oser av varme og sjarm.Selv om Smalhans forsvarer sin plass etter en oppgradering i Michelin-guiden så er det veldig godt å komme hit og spise en bedre middag uten at det skal koste deg skjorten.På restauranten Smalhans skal man nemlig kunne spise godt til en billig penge. Dette stedet med sin behagelige og avslappede atmosfære passer like godt for studenter som til nyetablerte familier som til de godt voksne.Det er litt trangt mellom bordene men om man har bestilt bord på forhånd så skal man også få et av de aller beste bordene her og en plassering ved vinduet slik at man har god utsikt. På Smalhans så vil man kunne få servert alt fra de klassiske husmannskost-rettene som kjøttkaker med mandelpoteter og tyttebærsyltetøy til kalvestek med tilbehør og mye annet godt i samme kategorien.En av de andre favorittene som går som varmt hvetebrød er også hovedretten benløse fugler med tyttebær, poteter og en mild kålstuing ved siden av. Restauranten har et godt konsept som tillater dem å servere en hovedrett mellom 16.00 og 18.00 både for dem som bor i området og andre tilreisende. Denne dagens hovedrette skal ha en rimelig pris slik at både studenter,par og barnefamilier skal ha et deilig alternativ til hjemmemiddagen og alle er hjertelig velkomne hit.