Escalon har siden begynnelsen skapt et godt navn i Bergen og etablert seg her som en av de aller beste restaurantene i byen. Escalon kommer fra Spansk og betyr «Trappetrinn». Historien forteller at småretter og tapas som de er eksperter på å lage på denne restauranten kommer av at man i Spania fra gammelt av er vant til å gå fra bar til bar sammen med gode venner og kjæresten sin for å prate med nye mennesker og for også å prøve ut ulike typer viner, øl og drinker blant annet.
Siden varmen i Spania ofte tiltrakk seg insekter og fluer så ønsket bartenderne å prøve noe nytt. Derfor la de et lite fat på toppen av vin eller ølglasset.På toppen av det lille fatet la bartenderne også små biter av ost og chorizo sammen med andre typer skinke og sterkt krydret pølse.Idag så kjenner vi dette som begynnelsen på småretter bedre kjent som matretten tapas som har blitt utrolig populært både blant lokalbefolkningen i Spania og turistene som kommer hit.Restauranten Escalon er nå godt etablert i sentrum av Bergen og her kan man nyte småretter som tapas men også mange andre middagsretter i tillegg til en deilig vin eller noen øl sammen med gode venner.